Afrikkalainen tanssi

Afrikkailaisen tanssin ryhmä Naisten kympissä 2012

Ohjaajat: Outi Kallinen ja N'Fanly "Alya" Camara

Afrikkalainen tanssi on energistä ja hauskaa liikuntaa kaikenikäisille ja -kokoisille, myös miehille! Moni on saanut siitä avun myös hartianseudun ongelmiin ja jännityksiin.

Afrikkalainen tanssi on hyvin kokonaisvaltaista, aerobista ja kuntoa kohottavaa liikuntaa, jota jokainen voi kuitenkin tehdä oman kuntonsa mukaisesti. Se on satoja vuosia vanhaa, yhä elävää ja kehittyvää perinnettä. Jokaiseen rytmiin kuuluvat tietyt tanssit ja laulut.

Alkeistunneilla opetellaan helppoja tansseja, kehon käyttöä ja rytmiikkaa. Samalla opitaan myös tanssien taustaa ja muutamia laulujakin. Etukäteistaitoja ei tarvita!

Jatkotunneilla kehitetään lisää koordinaatiota ja tanssitaan vaikeampia koreografioita.

Ylimmillä tasoilla oletetaan oppilaiden jo osaavan ja tunnistavan useita (länsi)afrikkalaisia tansseja, tunnin tempo on nopea. Outi Kallinen opettaa tansseja aivan läntisimmästä Afrikasta, lähinnä Guineasta, Senegalista ja niiden naapurimaista. 

Leidi Afro on avoimen tason tunti, jossa pääset perinteisten länsiafrikkalaisten tanssien tunnelmaan hiukan rauhallisemmalla tempolla, ilman hyppyjä. Tunti sopii kaikille jonkin verran tanssineille, myös miehille. Tunnin lopussa usein myös venyttely/rentoutus.

Tunnille mukaan mukavat vaatteet, paljain jaloin on helpointa tanssia.

Katso video, kun afrotanssijoiden ryhmä hurmaa Kallio Kukkii 21.5.2017 -tapahtumassa.

Afrikkalaisen tanssin ryhmä toukokuussa 2012 Kallio kukkii -tapahtumassa