Share |

Kiinteytysjumppa eli Callanetics

Ohjaaja: Jaana Virtanen, kesto 60 minuuttia

Tunnilla ei käytetä musiikkia, liikkeitä ei tehdä musiikin rytmiin vaan jokainen tekee liikkeet oman kuntonsa ja rytminsä mukaisesti, jotta  pystyttäisiin paremmin keskittymään liikkeen oikeaan ja tehokkaaseen suoritukseen.

Liikkeet ovat kohtalaisen pieniä, mutta niitä pyritään tekemään useita toistokertoja mm. lantioon, pakaroiden seutuun kohdistuvia liikeitä ja vatsalihasliikkeitä.

Osa liikkeistä tehdään käyttäen apuna tankoja. Ohjelmaan liittyvät venytykset ovat liikkuvuutta (eli notkeutta) lisääviä. Tunneilla keskitytään naisten ongelma-alueisiin: kyynärvarret, vyötärö, pakarat, lantio, vatsa, reidet.

Tuntiohjelma pysyy aina samana, mutta liikkeiden määrää pyritään lisäämään ja niiden oikeaan suoritukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Kiinteytysjumppa eli Callanetics on amerikkalaisen fitnessammattilaisen Callan Pinckneyn kehittämä ohjelma, joka tuli Suomeen 1990-luvun taitteessa. Ohjelmassa ei ole liikkeelläolo-osuutta (aerobista osuutta), vaan siinä on oma lämmittelyohjelmansa.

Asusteiksi sopii mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua, jaloissa joko sukat tai paljaat jalat tai ohutpohjaiset tossut. Ota mukaan oma alusta.