Share |

Yleisiä ohjeita liikkujille

Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Suositukset ja rajoitukset pääosin voimassa toistaiseksi.

Meidän on toiminnassamme edelleen noudatettava viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita, joiden mukaan meidän tulee varmistaa tartuntatautilain 58 d§:n mukainen terveysturvallisuus ehkäisemällä lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Helsingin kaupungin edellyttämään terveysturvallisuussuunnitelmaan on kirjattu tätä koskeva asia. Noudatamme myös Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.

Harrastustoiminnan järjestämisessä suositellaan, että

  • harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa.
  • vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.
  • harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
  • harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
  • asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.
  • harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
  • mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
  • vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
  • kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.
  • ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.

Ohjaajaa kirjaa edelleen tunneille osallistujien nimet osallistujalistoihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein. Jokainen tunneille osallistuja vastaa itse maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta ja Helsingissä voimassa olevista rajoituksista löydät Helsingin kaupungin verkkosivuilta. Lisätietoja voimassa olevista rajoituksista ja päätöksistä saat myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilta.

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike tunnilla ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikkuu tunnilla omalla vastuulla. Onhan vapaa-ajan vakuutuksesi kunnossa, Kallion Naisvoimistelijat ry ei vakuuta ryhmäliikuntatunneille osallistujia.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Juhlapyhät, arkipyhät, aatot ja koululaisten lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä juhlapyhinä, arkipyhinä, aattoina eikä koululaisten lomaviikoilla, seuraa ilmoittelua.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Kun käyt korvaamassa saman kauden aikana jollain toisella tunnilla, ohjaajaa merkitsee nimesi ko. tunnin osallistujalistaan. Tämä poikkeusmenettely on käytössä koronavirustilanteen (COVID-19) vuoksi.

Tuntien peruutukset seurasta riippumattomista syistä

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.