Share |

Yleisiä ohjeita liikkujille

Jotta voimme nauttia ryhmäliikunnan ilosta turvallisesti Kallion Naisvoimistelijoissa, meidän kaikkien liikkujien vastuulla on pitää huolta hyvästä hygieniasta itsemme ja muiden suojaamiseksi. Muistetaan noudattaa näitä ohjeita:

  • Osallistu tunneille vain terveenä.
  • Jos olet ollut sairaana ja nyt terveenä, jää vielä muutamaksi päiväksi kotiin.
  • Pese kädet saippualla ja desinfioi ne perusteellisesti ennen tuntia ja tunnin jälkeen.
  • Ota tunnille mukaan oma jumppamatto. Jos kuitenkin käytät saleissa olevia jumppamattoja, muista ottaa mukaan oma iso pyyhe, jonka voit laittaa jumppamaton päälle suojaksi.

Kertakäyttönenäliina suun ja nenän edessä suojaa toisia yskimisen tai aivastuksen yhteydessä. Hävitä nenäliina käytön jälkeen ja pese kädet.
Yski hihaasi, kun joudut yskimään tai aivastamaan eikä sinulla ole kertakäyttönenäliinaa.
Pese kädet usein ja perusteellisesti (vähintään 20 sekunnin ajan). Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
Desinfiointiaine on erinomainen vaihtoehto, kun aktiivinen käsien pesu ei ole mahdollista.

Voit tutustua myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Muista myös nämä ohjeet!

Kuuntele kehoasi!

Jos jokin liike tunnilla ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikkuu tunnilla omalla vastuulla. Onhan vapaa-ajan vakuutuksesi kunnossa, Kallion Naisvoimistelijat ry ei vakuuta jumppaajiaan.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Juhlapyhät, arkipyhät, aatot ja koululaisten lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä juhlapyhinä, arkipyhinä, aattoina eikä koululaisten lomaviikoilla, seuraa ilmoittelua.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Tuntien peruutukset seurasta riippumattomista syistä

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.