Share |

Yleisiä ohjeita liikkujille

Pääkupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisä. Suositus on voimassa 16.1.2022 asti.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita sekä Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. Helsingin kaupunki on hyväksynyt terveysturvallisuuusuunnitelmamme, joka oli myös edellytys harrastustoiminnan aloittamiseen syksyllä 2021.

Kaupungin hallinnoimissa tiloissa suositellaan noudatettavan harrastustoiminnan terveysturvallisuus-ohjeita. Harrastustoiminnan järjestämisessä suositellaan, että

  • harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa.
  • vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.
  • harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
  • harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
  • harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
  • mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
  • vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
  • kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.
  • muiden kuin harrastajien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa tulee minimoida.

Kallion Naisvoimistelijat ry:n vastuulla on, että kaikki tunneille osallistujat noudattavat nyt voimassa olevia ohjeita.

Koronaviruksen leviämisen estämisen ja jäljittämisen kannalta on lisäksi tärkeää, että harrastusryhmässä jokaisella kerralla kirjataan ylös läsnä olleet. Ohjaaja tekee tämän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein. Jokainen tunneille osallistuja vastaa itse maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Tässä vielä listattuna ohjetta:

Yski hihaasi, kun joudut yskimään tai aivastamaan eikä sinulla ole kertakäyttönenäliinaa. Kertakäyttönenäliina suun ja nenän edessä suojaa toisia yskimisen tai aivastuksen yhteydessä. Hävitä nenäliina käytön jälkeen ja pese kädet. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Desinfiointiaine on erinomainen vaihtoehto, kun aktiivinen käsien pesu ei ole mahdollista.

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä. Suomen  Voimisteluliiton sivuilta löydät päivitetyt koronaohjeistukset toukokuulle. Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeita liittyen koronaviruksen leviämisen torjumiseen. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Aluehallintovirasto muistuttaa lisäksi, että erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa pitää noudattaa tartuntatautilain pykälän 58 c yleisiä hygieniavaatimuksia koko Suomessa riippumatta siitä, onko koronapassi käytössä. Lisätietoa aluehallintoviraston verkkosivuilla: Mitkä ovat tartuntatautilaissa säädetyt hygieniavaatimukset?

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike tunnilla ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikkuu tunnilla omalla vastuulla. Onhan vapaa-ajan vakuutuksesi kunnossa, Kallion Naisvoimistelijat ry ei vakuuta jumppaajiaan.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Juhlapyhät, arkipyhät, aatot ja koululaisten lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä juhlapyhinä, arkipyhinä, aattoina eikä koululaisten lomaviikoilla, seuraa ilmoittelua.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Kun käyt korvaamassa saman kauden aikana jollain toisella tunnilla, ohjaajaa merkitsee nimesi ko. tunnin osallistujalistaan. Tämä poikkeusmenettely on käytössä koronavirustilanteen (COVID-19) vuoksi, jotta mahdollisissa taudin altistumistapauksissa pystyisimme jäljittämään kaikki ko. tunnille osallistuneet.

Tuntien peruutukset seurasta riippumattomista syistä

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.