Share |

Yleisiä ohjeita liikkujille korona-aikana

Meidän liikkujien vastuulla on noudattaa hygieniaohjeistuksia itsemme ja muiden suojaamiseksi, jotta voimme kaikki nauttia ryhmäliikunnan ilosta turvallisesti Kallion Naisvoimistelijoissa.

Kasvomaskisuositus on voimassa toistaiseksi. Suositusta muutettiin tammikuussa 2021 koskemaan 12 vuotta täyttäneitä. Aiemmin suositus koski yli 15-vuotiaita.

Maski tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikuntatiloihin ja sitä tulee käyttää myös pukuhuoneissa. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuorituksen aikana. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä liikkujia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein.

Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Jokainen tunneille osallistuja vastaa itse maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Tärkeää on myös, että muistamme pitää tunneilla koko ajan turvavälit. Onneksi sekä Kallion ala-asteen että Leipätehtaan salit ovat riittävän isot. Huomiota meidän tulee myös kiinnittää saapumisiin ja poistumisiin sekä muuhun tilassa liikkumiseen.

Muistetaan siis kaikki huolehtia turvavälien säilymisestä harjoitteluun liittyvissä tilanteissa (pukuhuoneet, aulat, liikuntatilat) ja muistetaan pitää kasvomaskia pukuhuoneissa ja siirtymä-tilanteissa.

Tässä vielä listattuna ohjetta:

  • Osallistu tunneille vain terveenä.
  • Jos olet ollut sairaana ja nyt terveenä, jää vielä muutamaksi päiväksi kotiin.
  • Pese kädet saippualla ja desinfioi ne perusteellisesti ennen tuntia ja tunnin jälkeen.
  • Käytä kasvomaskia, kun saavut liikuntatiloihin ja käytä sitä myös pukuhuoneissa.
  • Ota tunnille mukaan oma jumppamatto. Jos kuitenkin käytät saleissa olevia jumppamattoja, muista ottaa mukaan oma iso pyyhe, jonka voit laittaa jumppamaton päälle suojaksi.
  • Muista pitää riittävä turvaväli (2 m).
Yski hihaasi, kun joudut yskimään tai aivastamaan eikä sinulla ole kertakäyttönenäliinaa. Kertakäyttönenäliina suun ja nenän edessä suojaa toisia yskimisen tai aivastuksen yhteydessä. Hävitä nenäliina käytön jälkeen ja pese kädet. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Desinfiointiaine on erinomainen vaihtoehto, kun aktiivinen käsien pesu ei ole mahdollista.

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä. Suomen  Voimisteluliiton sivuilta löydät päivitetyt koronaohjeistukset toukokuulle. Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeita liittyen koronaviruksen leviämisen torjumiseen. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Kallion ala-asteen ja Leipätehtaan salit ovat tilavat, joten saleissa pystytään liikkumaan turvavälit huomioiden.

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike tunnilla ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikkuu tunnilla omalla vastuulla. Onhan vapaa-ajan vakuutuksesi kunnossa, Kallion Naisvoimistelijat ry ei vakuuta jumppaajiaan.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Juhlapyhät, arkipyhät, aatot ja koululaisten lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä juhlapyhinä, arkipyhinä, aattoina eikä koululaisten lomaviikoilla, seuraa ilmoittelua.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Kun käyt korvaamassa saman kauden aikana jollain toisella tunnilla, ohjaajaa merkitsee nimesi ko. tunnin osallistujalistaan. Tämä poikkeusmenettely on käytössä koronavirustilanteen (COVID-19) vuoksi, jotta mahdollisissa taudin altistumistapauksissa pystyisimme jäljittämään kaikki ko. tunnille osallistuneet.

Tuntien peruutukset seurasta riippumattomista syistä

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.