Share |

Yleisiä ohjeita liikkujille korona-aikana

Noudatamme kaikessa toiminnassamme iranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita sekä Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.Helsingin kaupunki on hyväksynyt terveysturvallisuussuunnitelmamme, joka oli myös edellytys harrastustoiminnan aloittamiseen syksyllä 2021. Olemme pienentäneet myös ryhmäkokoja, jotta turvavälien mahdollisuus toteutuu. Noudattamalla hygieniaohjeistuksia voimme nauttia ryhmäliikunnan ilosta terveysturvallisesti Kallion Naisvoimistelijoiden tunneilla.

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut videon: Näin käytät kasvomaskia oikein. Jokainen tunneille osallistuja vastaa itse maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Käytössämme olevat liikuntatilat (Kallion ala-asteen alasali ja Leipätehtaan tanssisali, 2 krs.) ovat tilavat, joten turvavälien säilyttäminen harjoitteluun liittyvissä tilanteissa (pukuhuoneet, aulat, liikuntatilat) onnistuu.

Vanhemmat ja saattajat eivät oleskele harrastus- ja pukeutumistiloissa. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä. Läsnäolijat kirjataan ylös jokaisella harrastuskerralla.

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Tässä vielä listattuna ohjetta:

  • Osallistu tunneille vain terveenä.
  • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä vältä lähikontakteja muihin ihmisiin.
  • Käytä kasvomaskia, kun saavut liikuntatiloihin ja käytä sitä myös pukuhuoneissa. Maskisuositus koskee liikuntapaikkojen aulatiloja ja pukuhuoneita.
  • Pidä riittävä turvaväli myös tunnille saapuessa ja sieltä poistuessa.
  • Pese kädet saippualla ja desinfioi ne perusteellisesti ennen tuntia ja tunnin jälkeen. Käsidesiä on saatavilla liikuntapaikassa.
  • Vaihda sisäliikuntavaatteet ennen liikuntapaikalle saapumista. Jos tämä ei ole mahdollista noudata riittäviä turvavälejä pukuhuonetiloissa ja vältä niissä pidempiaikaista oleskelua.
  • Pukuhuoneita voit välttää ottamalla jumppakassin mukaan saliin ja jättämällä ulkokengät salin ulkopuolelle.
  • Suosittelemme peseytymään mahdollisuuksien mukaan kotona.
  • Tunneille on suositeltavaa ottaa mukaan oma jumppa-alusta ja hikipyyhe. Jos käytät liikuntasalin jumppa-alustaa, käytäthän isoa pyyhettä sen suojana.
Yski hihaasi, kun joudut yskimään tai aivastamaan eikä sinulla ole kertakäyttönenäliinaa. Kertakäyttönenäliina suun ja nenän edessä suojaa toisia yskimisen tai aivastuksen yhteydessä. Hävitä nenäliina käytön jälkeen ja pese kädet. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Desinfiointiaine on erinomainen vaihtoehto, kun aktiivinen käsien pesu ei ole mahdollista.

Tutustu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä. Suomen  Voimisteluliiton sivuilta löydät päivitetyt koronaohjeistukset toukokuulle. Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ohjeita liittyen koronaviruksen leviämisen torjumiseen. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Muista kuunnella kehoasi!

Jos jokin liike tunnilla ei tunnu hyvältä, lopeta se ja pyydä ohjaajalta vaihtoehtoinen liike. Muista, että jokainen liikkuu tunnilla omalla vastuulla. Onhan vapaa-ajan vakuutuksesi kunnossa, Kallion Naisvoimistelijat ry ei vakuuta jumppaajiaan.

Hajusteiden liiallinen käyttö

Hajusteet voivat jo sellaisenaan olla liikaa varsinkin niille herkistyneille. Kuntoillessa nousseen hien ja esimerkiksi liiallisen hajuveden yhdistelmä viimeistään käy jokaisen nenään. Jätäthän siis lempituoksusi kotiin, kun tulet liikuntatunnille.

Juhlapyhät, arkipyhät, aatot ja koululaisten lomaviikot

Liikuntatunteja ei pidetä juhlapyhinä, arkipyhinä, aattoina eikä koululaisten lomaviikoilla, seuraa ilmoittelua.

Korvattavuus

Jos et pääse omalle tunnillesi, voit käydä korvaamassa väliin jäävän tunnin kuluvan kauden aikana. Et kuitenkaan voi siirtää korvaamisetua esim. perheenjäsenelle, vaan se on henkilökohtainen ja voimassa aina ko. kaudella. Koulujen syys- ja talvilomien ja juhlapyhien vuoksi peruutetut tunnit voit korvata kuluvan kauden aikana.

Kun käyt korvaamassa saman kauden aikana jollain toisella tunnilla, ohjaajaa merkitsee nimesi ko. tunnin osallistujalistaan. Tämä poikkeusmenettely on käytössä koronavirustilanteen (COVID-19) vuoksi, jotta mahdollisissa taudin altistumistapauksissa pystyisimme jäljittämään kaikki ko. tunnille osallistuneet.

Tuntien peruutukset seurasta riippumattomista syistä

Kallion Naisvoimistelijat ry ei vastaa tuntien peruutuksista, jotka johtuvat seurasta riippumattomista syistä.