Share |

Virtanen Jaana 1962-2019 in memoriam

Seuramme pitkäaikainen puheenjohtaja ja pidetty ohjaaja on poissa. Virtanen_Jaana.jpgJaana Virtanen menehtyi äkillisesti 2. lokakuuta 2019 Helsingissä 57-vuotiaana. Hän oli syntynyt 28.8.1962 Helsingin Kalliossa ja vietti koko lapsuutensa, nuoruutensa ja myös aikuisikänsä Kallion kulmilla.

Jaana liittyi Kallion Naisvoimistelijat ry:n jäseneksi 1980-luvun puolivälissä. Hän toimi päätoimisena itämaisen vatsatanssin opettajana, koreografina, esiintyjänä ja voimistelunohjaajana vuodesta 1990. Hän ohjasi Kallion Naisvoimistelijoissa vatsatanssia, kiinteytys- ja kuntojumppaa, stretching-venyttelyä ja pilatesta. Itse asiassa hänen aloitteestaan perustettiin seuraan vatsatanssin alkeisryhmäsyksyllä 1990.

Jaana toimi1990-luvun alkupuolella vakituisena tanssijana turkkilaisessa Anadolu Kebap -ravintolassa ja teki yhteistyössä Studio Arabeskin kanssa vatsatanssin opetusvideon, järjesti lukuisia kertoja erilaisia tanssisesitysiltoja, joissa aina oli vaihtuva teema. Lisäksi hän esiintyi useana vuonna myös Taiteiden yö -tapahtumassa.

Jaanalla oli ilmiömäinen muisti. Hän oppi kaikkien nimet ennätysajassa ja jokainen hänen tunneillaan käynyt koki itsensä tästä syystä yksilönä tervetulleeksi ja tärkeäksi osaksi Kallion Naisvoimistelijoita. Jaana oli kannustava, huumorintajuinen ja tarvittaessa myös tiukka ohjaaja. Moni seuran jäsen kertoo oppineensa Jaanalta paljon mm. ryhtiä ja kehonhallintaa.

Seuran omissa juhlissa ja Kallio kukkii -tapahtumissa itämaisen vatsatanssin esiintyjäryhmän koreografia oli hänen käsialaansa. Hymyssä suin Jaana kannusti omia oppilaitaan voittamaan esiintymispelkonsa ja pakotti lempeästi yleisön eteen esiintymislavalle esiintymisvaatteita ja muuta rekvisiittaa unohtamatta.

Jaanalla oli takanaan myös oikeustieteellisiä opintoja, joista oli hyötyä hänen hoitaessaan seuran puheenjohtajan tehtäviä menestyksekkäästi vuodesta 1993 aina tähän päivään. Hän oli seuran kantava voima.

Ystävilleen Jaana oli tosiystävä; aina valmis kuuntelemaan, valmis tarjoamaan apuaan ja tukeaan.

Jaanaa jäivät kaipaamaan aviomies, teini-ikäinen tytär ja koko Kallion Naisvoimistelijat ry:n jäsenistö.

Kirjoittajat: Anne Tynkkynen, Tuula Hirvonen ja Merja Wessman
Anne on Jaanan nuoruuden ystävä ja entinen johtokunnan jäsen, Tuula seuran nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja ja Merja nykyisen hallituksen jäsen.

Lue myös Anna Kortelaisen kirjoittama kolumni Ohjaajani muistolle. Kolumni on julkaistu Turun Sanomien Kulttuuri-osiossa (sivu 15) sunnuntaina 13.10.2019.

Hallituksen varapuheenjohtajan ja seuran pitkäaikaisen jäsenen Tuula Hirvosen kirjoittama muistopuhe, jonka hän piti Jaana Virtasen muistotilaisuudessa lauantaina 9.11.2019.